Tvoja košarica:

LIOFILIZIRANA JABUKA 
Liofilizirane jabuke u prahu sadrže veliku količinu antioksidansa i vitamina C. Osim toga, sadrže mnogo različitih vlakana i fitonutrijenata, ali uglavnom sadrže i jabučnu i limunsku kiselinu. Svi oni pospješuju metabolizam i sudjeluju u izgradnji tkiva i stanica. Ujedno, konzumacija liofiliziranih jabuka pomaže u uklanjanju viška soli i vode iz organizma, a time i u snižavanju krvnog tlaka. Osim toga pomaže u snižavanju kolesterola i ublažavanju migrena. 

LIOFILIZIRANI ANANAS 
Iza nevjerojatne arome liofiliziranog ananasa krije se njegova jedinstvena sposobnost jačanja imunološkog i energetskog statusa. Liofilizirani ananas jednako je dobar kao i svježe voće, a još bolji zbog bogatog okusa. Liofilizirani ananas, kao i svježi, bogat je nutrijentima poput vitamina skupine A, B, C, P, kalija, kalcija, fosfora, mangana i organskih kiselina. Ananas potiče probavu i podržava imunološki sustav, a njegovo konzumiranje očitava se na ljepoti i zdravlju kože, noktiju i kose. U ovom blendu je ananas pronašao svoje mjesto zbog okusa, nutritivnog statusa ali i jedinstvenog sadržaja bromelaina- skupine probavnih enzima koji razgrađuju proteine i potiču rad crijeva; koji čiste crijeva i uklanjaju štetne tvari iz tijela; i koji povećavaju aktivnost enzima i povećanje energije što sve ukupno potiče metaboličke procese u tijelu. 

PRIRODNI EKSTRAKT KOPRIVE 
Ekstrakt koprive u prahu sačinjen od lista i korijena ljekovite koprive umiruje šokove u organizmu, umiruje jetru, blokira nakupljanje toksina te detoksificira organizam. Kopriva ima dugu ljekovitu povijest u fitoterapiji, koristi se kao diuretik (oslobođenje tijela od viška vode) i za liječenje bolnih i opterećenih mišića i zglobova. Također se koristi za infekcije mokraćnog sustava, peludnu groznicu (alergijski rinitis). Posebno je zanimljivo u ovom blendu osvrnuti se na autentičnu funkciju koprive- prizemljenje. Kao biljna esencija kopriva može pomoći pri donošenju odluka, jer opušta i bistri um. Djeluje umirujuće, razbistri moždanu maglu te pomaže u donošenju jasnih i konkretnih odluka. Kopriva potiče osjećaj prizemljenosti kada smo preopterećeni. Esencija koprive također može pomoći u liječenju neriješenih napetosti. Kopriva također potiče bolji, umirujući i rekuperacijski san. Kopriva, kao tonik, poboljšava cjelokupno funkcioniranje tijela opskrbljujući tijelo snagom. Specifična ljekovita svojstva koprive koje smo ranije naveli (prizemljenje, opuštanje, jasnoća uma) događaju se jer kopriva obnavlja bubrege i nadbubrežnu žlijezdu (nalazi se na gornjoj površini bubrega), diuretik je (ispire toksine), pročišćava krv (jetra i bubrezi) adstrigentno i protuupalno djelovanje, pa na taj način oslobađamo slobodan prostor mislima i umu za jasnu kogniciju. Sveukupno, kopriva pomaže tijelu da zacijeli rane (psihički i fizički) potičući rast i popravak stanica. 

PRAH PLODA JABUKE 
Suha jabuka bogata je B2 vitaminom koji normalizira rad živčanog i kardiovaskularnog sustava, pomaže kod depresije, ublažava nesanicu i poboljšava probavu. Ona je svoje mjesto pronašla u ovom Detox blendu upravo radi sadržaja B2 i njegovih karakteristika. S druge strane, senzorni profil joj je fantastičan radi okusa (slatkoća) i gustoće (vlakna) koju pruža ovom blendu. 

PRIRODNI EKSTRAKT ZELENE ŠLJIVE 
Zelena šljiva u prahu – EKSTRAKT, bogata je proteinima, mastima, ugljikohidratima, organskim kiselinama i anorganskim solima. Općenito govoreći, u zrelim plodovima zelenih šljiva sadržaj organskih kiselina je 3 % do 6 %, što je više nego u običnim plodovima. Štoviše, organske kiseline sadržane u zelenim šljivama uglavnom su limunska kiselina i jabučna kiselina, koje mogu poboljšati protok limfe i utažiti žeđ, te ukloniti naš umor. Svi znamo da je limunska kiselina izvrsna za naše ljudsko tijelo i da je nezamjenjiva kiselina u metabolizmu naših ljudskih stanica. Može pospješiti razgradnju mliječne kiseline u našem tijelu u ugljični dioksid tako da se nećemo osjećati umorno, a apsorpcija kalcija se povećava. Zanimljiva je njena uloga koju ima u starenju organizma. Naime, zelena šljiva prilikom konzumacije potiče žlijezde slinovnice da luče više hormona parotidne žlijezde, što posljedično potiče pomlađivanju krvnih žila i tjelesnih tkiva, te rezultira boljem metabolizmu stanica i usporavanju starenja stanica i tkiva. Budući da je zelena šljiva jaka alkalna namirnica, može regulirati kiselo-baznu ravnotežu u našem tijelu, što je vrlo dobro i poželjno za naše tijelo. 

PLOD KAKTUSA U PRAHU 
Prah ploda kaktusa poznat i pod imenom indijska smokva, bogat je hranjivim tvarima, sadrži jabučnu kiselinu, hijaluronsku kiselinu, vinsku kiselinu, smolu, proteine, vitamin A, vitamin C, željezo, magnezij, kalcij, fosfor, mangan, bakar i cink. Plod kaktusa uklanja višak šećera, masnoća i kolesterola iz tijela, učinkovito izbacuje toksine iz tijela i ubrzava metabolizam. Najvažnija funkcija kaktusa u ovom blendu je poticanje mikrocirkulacije u tkivima. Mikrocirkulacija se sastoji od mreže malih krvnih žila (malih arterija, arteriola, kapilara, venula i malih vena) koje uspostavljaju granicu s intersticijem i limfnim žilama, funkcionalno povezane trijade koja surađuje u održavanju homeostaze tkiva. Sama prehrana tkiva događa se na međuprostoru kapilara kombinacijom tri mehanizma: filtracijom hranjivih tvari koje sadrže tekućinu plazme; difuzija plinova; i pinocitoza makromolekularnih hranjivih tvari. Otpadne proizvode izvlače venule, male vene i limfni kanali, od kojih posljednji također sprječava nakupljanje intersticijske tekućine i razvoj edema. Ova osjetljiva ravnoteža može igrati važnu ulogu u napredovanju kritičnih bolesti i ima ulogu u razvoju disfunkcije organa, pa su tako mnoga srčana, vaskularna, bubrežna, metabolička, pa čak i neuropsihijatrijska stanja povezana s mikrovaskularnom disfunkcijom. Zanimljivo je da se ova biljka često konzumira baš kod mamurluka. Druga važna funkcija kaktusa je eliminacija masnoća iz crijeva - vežući ih na sebe i izlučujuće suvišne masnoće van iz organizma. I treće, plod kaktusa sadrži indikaksantin - spoj koji ako se redovito konzumira smanjuje intenzitet i učestalost glavobolja i migrena. 

PRIRODNI EKSTRAKT NONIJA 
Suvremena medicinska istraživanja potvrdila su da sadrži više od 275 vrsta hranjivih tvari. Sadrži 14 vrsta vitamina, 16 vrsta minerala, kao i razne aminokiseline i antioksidanse koji su potrebni ljudskom tijelu. Također sadrži polisaharide, kao i 17 vrsta rijetkih iridoida koji su vrlo važni za ljudsko zdravlje. Stoga Noni ima vrlo moćnu prirodnu aktivu, te preventivnu i terapeutsku medicinsku vrijednost. Noni ima snažnu reduktivnost i može povećati fizičku energiju tijela inhibicijom slobodnih radikala, oduprijeti se umoru i poboljšati vitalnost ljudskih stanica. Plod nonija sadrži srednje tanine i polisaharide, koji mogu poboljšati vitalnost fagocitnih stanica u ljudskom tijelu. Fagociti mogu eliminirati abnormalne stanice u tijelu, izbaciti toksine i važni su za regulaciju imunološkog sustava. Aktivira funkciju ljudskih moždanih stanica, kako bi se postigao učinak poboljšanja moždanog živčanog sustava, a također ima vrlo dobar učinak na poboljšanje ljudskog sna i poboljšanje pamćenja. Budući da glavni elementi u noni voću pospješuju metabolizam stanica i ubrzavaju potrošnju tjelesne masti, zaključno ima dobar učinak na regeneraciju novih stanica.

>